Ambassaden!

Tja!
Nu äntligen är visum tjaffset över, riktigt sköönt! Iofs så var det inte allt för jobbigt :)
En mindre sak att oroa sig över iaf :)
Igår var jag alltså på ambassaden och från början gick allt ovanligt smidigt, jag fick skjuts dit av min snälle farbror och var där och började köa runt halv 9. Säkerhetskontrollen gick bra och allt flöt på som det skulle. Men när jag kom fram till båset där man ska lägga fram alla papper och brev och papper och pass och allt möjligt så berättar hon i båset att jag inte hade tillräkligt med frimärken... (FAN, FAN, FAN tänkte jag, fick lite smått panik!) Jag hade faktiskt ingen aning om hur det är att skicka brev och hur porto funkar. Jag trodde liksom att det skulle räcka med två frimärken eftersom passet väger under 100 gram och ska skickas inrikes.. Men nu har jag lärt mig ;) jag hade ju då missat att det stod i instruktionerna att man skulle ha frimärken för 67 spänn.. Hon i kassan säger åt mig att det är för lite stamps och att jag måste buy 51 more, Jag ba "51 more stamps?!", "No stamps for 51 krons".. Hon gav mig en liten karta och berättar vart jag ska gå och köpa. Hon säger också åt mig att jag ska komma direkt till båset istället för sitta och vänta igen. Så med min karta beger jag mig ut för att köpa frimärken, på kartan så ser jag ju att stället för frimärken ligger på andra sidan av grannbyggnaden, inte allt för långt såg det ut som. Jag går och går, det visa sig att det var MYCKET längre än vad det såg ut på kartan. Kanske 12 minuter senare är jag framme vid det ställe där dom skulle sälja frimärken. Jag frågar han i kassan efter frimärken men han säger att dom har slut men att posten finns en bit bort på gatan. Jag fortsätter min långa vandring och går i cirka 5-6 minuter längre bort. Äntligen är jag framme vid posten och köper frimärken för 51 spänn. Jag vandrar tillbaka i en lite högre takt och är förmodligen framme vid ambassaden 35 minuter efter att jag lämnat den. Väl inne i väntrummet får jag vänta på en familj som står framme vid båset. Just då hör jag någon säga typ "Nils, explorius" och det visa sig vara Natalie och Jens från explorius som också satt där och väntade.
Så jag slog mig ner bredvid dom. Faktsikt jätte trevligt att träffa dem trots all stress!
När familjen framme vid båset är klar så går jag fram till båset och ska lämna in alla mina papper och brev och papper och pass och allt möjligt så plötsligt säger hon att jag skulle ha köpt frimärken för 55 krons.. (FAN, FAN, FAN och åter FAAN! tänkte jag). Men hon skrattar till lite och säger att det går bra ändå för det var så lite som saknades. När jag är klar vid båset sätter mig igen vid Natalie och Jens och snackar lite, vilket var trevligt. Så småningom om ropar dom sedan upp mitt namn och jag får gå fram till en disk där dom typ bara frågar mig ifall jag vet vart jag ska och ifall jag ser fram emot mitt utbytesår.

Efter det var jag klar med visumet!! Lättnad!
Amerikanska Ambassaden - Ett rikitgt palats som förmodligen är formad av någon grym arkitetkt.. ja.

Ha de bra! Hörs!

Så här ligger det till!

Tja!
Som tidigare nämnt så åker jag som utbytesstudent nu i slutet av sommaren till USA. Där kommer jag alltså bo i 10 månader hos en amerikansk värdfamilj och plugga på high school. Som det ser ut nu och som jag förstått det så kommer jag bli placerad någonstans i Pennsylvania.

Som ni ser så vet jag inte riktigt allt och varför jag inte gör det är för att jag inte har fått någon placering än. D.v.s jag har inte fått någon värdfamilj eller skola som jag ska gå på. Och eftersom jag inte fått någon placering har jag inte heller fått något avresedatum så jag vet inte riktigt när jag åker... Däremot så vet jag att jag som senast åker den 13 september och som tidigast två veckor framåt. :)

Det känns lite trist att inte veta så mycket men det är liksom en liten del de också med att vara utbytesstudent verkar det som. Tex så har ungefär bara hälften av oss som ska åka fått familj vid det här läget så jag är inte direkt ensam om att vänta..


Det röda där är Pennsylvania, förmodligen det ställe jag kommer spendera mina 10 månader i :)

Hörs!

Välkommen till min nya blogg!

Hej!


Nu gör jag ett försök med bloggandet! :)


Okej vem är då jag och varför ska ni då följa min blogg??


Jo jag är ju då Nils och bor i Sundsvall, snart 18 år gammal och har pluggat två år på teknikprogrammet. Enligt mig själv är jag en smart och jordnära person som har mycket tankar. Mina två förmodligen största intressen är att umågs med folk och spela fotboll. En sak som jag också värderar högt är att följa ishockeylag och fotbollslag (Timrå IK, GIF Sundsvall, Atletico Madrid <3). Lite sådär kortfattat om mig :)


Varför ska ni då följa min blogg.. hmm.. jag skriver faktiskt mest för min egen skull, för att kunna titta tillbaka på hur jag upplevde saker osv.. Däremot så tror jag tror att det skulle kunna vara ganska kul och intressant att följa en svensk kille som prövar på att bo i USA!Ha det bra, hörs!

 


RSS 2.0