Måttligt less! och Jävla storm jävel...

Fick ett mail idag av explorius (min organisation) inte så jävla roligt mail att läsa... Fan va less jag är just nu, har just gått igenom en jävligt jobbig vecka i väntan på placering och nu ska dom tydligen förlänga deadlinen till en vecka till!! När man just fått lite förhoppningar om placering så händer det här... ASSSÅ VAAAFAAAN!!!

Ungefär så här löd de satans mailet:

"Hej,

Nu börjar det närma sig deadline för organisationerna i USA att få klart alla värdfamiljs- och skolplaceringar. Vi förstår att det är jobbigt att vänta och att det är frustrerande att höra om alla studenter som redan har åkt iväg.  Vi som har erfarenhet av att jobba med detta vet att det kommer in sena placeringar varje år, och att detta är bra placeringar. Som vi har pratat om tidigare så är det mycket som skall klaffa för att en placering skall bli klar. Många skolor bestämmer sig sent för att ta emot en utbytesstudent. De vill först se om denna extra skolplats behövs för en amerikansk student. Även en del värdfamiljer bestämmer sig sent. När vardagslivet har kommit igång efter sommaren kanske det känns tomt hemma och man börjar fundera kring att ta emot en student. Någon har en utbytesstudent som klasskamrat och tycker att det verkar spännande. De pratar med sina föräldrar och efter ett tag bestämmer de sig för att bli värdfamilj.

Det arbetas för fullt för att få klart de sista placeringarna och för att du skall få reda på var du kommer att hamna och hos vilken familj.  Även om vi förstår att det är jobbigt att vänta, skall du inte vara orolig. Du kommer att åka iväg till USA!

Den deadline som Department of State (DoS) i USA har gett våra samarbetspartner är 31 augusti. D.v.s. vid midnatt lokal tid.  Vi brukar få de sista placeringarna några dagar efter detta datum när allt pappersarbete och registrering är klar. Men i år har våra partners fått denna deadline förlängd med anledning av "Hurricane Irene". Vi fick under gårdagen nedan e-mail från våra samarbetspartners i USA:

“Dear Friends,

As you know, a great part of the United States received Hurricane Irene as an unwelcomed visitor this past weekend.  It has closed many schools and many families had to evacuate along the path of this storm.

Due to this storm, our Department of State has granted all American companies an extension for placements until Wednesday, September 7th.  We hope to be done by this coming weekend so we can all start to concentrate receiving our students and gearing up for our next season.”

Detta innebär att DoS har förlängt de amerikanska organisationernas deadline fram till 7 september. Så några dagar efter detta bör vi ha de sista placeringarna..."


Middag!

Tja!
Tänkte uppdatera lite nuja! Det var ju liksom ett tag sen...

Idag eller snarare ikväll så hade jag en 18-årsmiddag med lite nära vänner, bara sisådär 17 dagar efter jag fyllt :) Jag fixade ju såklart middagen själv och det blev lax och potatis kan man säga! Nu såhär i efterhand ångrar jag mig att jag inte knäppte kort på den lilla tillställningen.. men jag knäppte iaf kort på presenterna jag fick :)
Jag fick lite finsköl och ett "flytta hemifrån set"(en låda med allt möjligt som man kan behöva när man flyttar hemifrån). Mycket bra presenter i mina ögon! :)

Och det händer nada på utbytesfronten... Nåväl de är väl bara att väntaaaa, inom 7 dagar ska min placering vara klar och inom 19 dagar ska jag vara i USA!
Och nu tänker jag inte skriva några fler inlägg fören jag fått placering!

Hörs hej!

Många nya Kort!

Tja!
Har nu varit och hämtat ut körkortet och det känns ju inte helt fel! Har även under de senaste veckorna fixat ett VISA kort och ett MasterCard så nu kan det ju inte strula där borta i staterna!
De tre nya korten!

Förövrigt så kommer jag få min placering inom 16 dagar och inom 29 dagar kommer jag vara i USA :) Känns lite konstigt att tänka så... det känns så långt bort när man inte fått sin placering...

Ha de bra!

Grattis till mig själv!


Igår natt/tidigt imorse drack jag min första lagliga öl! En milstolpe i livet!

Just nu:
1. Fokus på körkort!
2. Planera 18-årsfest!

One day on Swedish water!

Allt började med en tur i Sankalas silvriga pärla!
Väl ute i Sjöbergs stuga så åt vi! (Lund poserar för övrigt lite halvt obehagligt med "älgstudsarn")
"Noob Lund" såg oväntat stabil ut när han åkte! :)
-"En van wakeboard-åkare tar smidigt på sig brädan i båten för att sedan glida fint ner i det svala vattnet".
Glider lite
Hardcore!
Patrik stod förmodligen för det högsta hoppet idag :)
Gruppbild (jag saknas dock)

En riktigt skön kväll var det!

Ha det bra!

RSS 2.0